DR.DK Kultur: Skandaleombrust tegner repræsenterer Danmark

”...Det er netop ytringsfrihed, som Robert Crumbs tegneserier i den danske pavillion på Venedig Biennalen forholder sig til. Årets tema i den danske pavillion er "speech matters", som vil forsøge at vise, hvor komplekst et begreb ytringsfrihed er. Foruden Robert Crumb deltager 17 andre kunstnere i den danske pavillon, heriblandt de to danskere Lillibeth Cuenca Rasmussen og Thomas Poulsen. Men Robert Crumb må siges at være pavillonens absolutte topnavn...”
Læs mere

"Information" Blog: Gaddafi frygtede Muhammed-tegningerne

”...At Muhammed-tegningerne spiller en rolle er fascinerende: Tænk engang hvis vi en dag kan kigge tilbage og konstatere, at Flemming Rose og Kurt Westergaard medvirkede til at vælte den længst siddende diktator i den arabiske verden! Gaddafi kom til magten i 1969.
Sikkert er det, at Gaddafi ikke så nogen opportun lejlighed til at bruge Muhammed-tegningerne til egne politiske formål - som Mubarak øjensynligt gjorde det (se Frederik Stjernfeldt i Information i dag). Tværtimod. For den libyske diktator var demonstrationerne i Benghazi i 2006 ikke alene rettet mod Muhammed-tegningerne og mod Italien; de var også - og måske fremfor alt - rettet mod ham...”
Læs mere

"Information" - Opinion & Kommentar: Med Mubarak faldt også de folk, der piskede tegningekrisen op

”...Flemming Rose, Jyllands-Posten og tolv tegnere stod ganske rigtigt bag de harmløse tegninger. Men det var Mubarak og hans regering, der greb dem, trak dem ud af dansk sammenhæng og gjorde dem til storpolitisk våben i en antidemokratisk og betydelig mindre harmløs sag: Mubaraktegningerne...” - skriver Frederik Stjernfelt
Læs mere

Bog & ide: "Tavshedens Tyranni" på bestsellerlisten over biografier for uge 6, 2011

Bogen er på bestsellerlisten over biografier for uge 6, 2011 - baseret på salgstal fra Bog & idés butikker.

Køb bogen

Arnold Busck Boghandel: "Tavshedens Tyranni" på Bestsellerliste Biografier og Erindringer

Se Top 10 Bestsellerliste - Biografier og Erindringer

Bok & samfunn: Terror mot frie ord

”Bok & samfunn har vore i København og snakka både med den danske forleggaren og forfattaren. Intervjuet står på trykk i siste nummer av papirutgåva vår. Boka Flemming Rose har skrive reiser heilt grunnleggande spørsmål om retten til å tenke, teikne og ytre seg fritt i eit moderne samfunn. Dette er også grunnen til at vi gir honnør til Cappelen Damm som sørgjer for at boka no kjem på norsk. Samstundes blir det interessant å sjå om forlaget i Akersgata trykkjer Muhammed-teikningane også i den norske utgåva. DagenMagazinet gjorde det allereie i januar 2006, og i fjor vinter gjorde Aftenposten det same.”
Læs mere

Læsernes Bogpris 2011: Flemming Rose på Gentofte Hovedbibliotek

 
På dag nummer to i vores store forfattermarathon kan du møde Flemming Rose, der er nomineret for selvbiografien "Tavshedens tyranni"

Onsdag 2. marts kl. 16-16.45 på Gentofte Hovedbibliotek
Læs mere og tilmeld dig