Berlingske Tidende: Jørgen Huno genåbner Muhammed-debat Værdikamp og respekt

”Værdier. Det bedste grundlag for et samfunds udvikling og menneskers lykke er demokrati, ytringsfrihed og øvrige basale menneskerettigheder, skriver Jørgen Huno Rasmussen. Den tidligere koncernchef for FLSmidth & Co. fortæller om sine erfaringer fra Muhammed-krisen”
Læs debatindlæg i Berlingske Tidende

Aftenposten.no: Glem aldri: Ytringsfrihet er et unntak i verdenshistorien

”...Taushetens tyranni
Ytringsfriheten er livsnerven i ethvert demokrati. Selv er jeg født til den, og har lenge vært vant med at alle rundt meg anerkjenner den. Men ytringsfriheten representerer et unntak i verdenshistorien. Den er fersk og radikal.
Det forstår du blant annet om du leser Flemming Roses Taushetens tyranni. Boken er en balansert, skarp og klok insistering på hva det vil si å være borger i et demokrati – og en omfangsrik gjennomgang av ytringsfrihetens pinte historie.”
Læs mere

Aftenposten.no: Ytringsfrihet under press

”Vi må ikke glemme at norske muslimer som driver med høylytte protester mot religiøse «krenkelser» er en marginal gruppe, skriver dagens debatt-forfattere - SHAKIL REHMAN/NEFISE ÖZKAL LORENTZEN/TINA SHAGUFTA KORNMO - Likestilling, integrering og mangfold-nettverket”
Læs mere

Berlingske Tidende: "Ytringsfrihedens grænser"

”...Udstillingen bryder ud over den danske bygnings rammer gennem dels en flydende pavillon ved øen San Servolo dels en talerstol, der er bygget som en platform, som fører op til taget af bygningen. Her kan man gå på gengivelser af europæiske politikere, kunstneren har et mellemværende med folk som Angela Merkel, Berlusconi, Anders Fogh Rasmussen, Flemming Rose og… Men hov, Flemming Rose? Hvem er det nu, det er? Nå jo. En dansk bladmand, der på baggrund af rapporter om censur og selvcensur i kunstinstitutionen besluttede sig for at undersøge grænserne for ytringsfriheden.
Og fandt den.” Læs mere

Politiken: Venedig Biennalen - Den Danske Pavillon handler også om Muhammedkrisen

»Muhammedtegningerne var en dårlig ide«, siger kurator Katarina Gregos. Den græskfødte kvinde, der i dag bor i Belgien, har tidligere samme dag, før gæsterne kom, siddet på bænken foran pavillonen og fortalt om baggrunden for udstillingen.
Den handler ikke om Muhammedkrisen. Det ville være at gøre udstillingen uret, siger hun. Og så taler vi. I 17 minutter og 32 sekunder, primært om Muhammedkrisen. For den ligger selvfølgelig som en tyst præmis bag hele udstillingen. »Muhammedtegningerne har forskudt diskussionen om ytringsfriheden. Det er min personlige overbevisning, at vi nu er i en mod-oplysningstid. Der er sket en regression tilbage til ikke-humanistiske værdier, angst og irrationalitet«, siger Katarina Gregos.
Der er ingen total ytringsfrihed. Der har aldrig eksisteret et samfund, hvor den totale ytringsfrihed har eksisteret...”
Læs mere

Cappelen Damm: Presisering vedrørende Flemming Roses bok

”Aftenposten – og en lang rekke medier forøvrig – gjengir den 30. desember en NTB-melding under overskriften "Vil trykke Muhammedkarikaturer". Bakgrunnen for dette er et oppslag på NRK kvelden i forveien der jeg bekrefter at vi har antatt for utgivelse Flemming Roses bok Tavshedens tyranni, som kom ut i Danmark den 30. september. Dette presenteres som at "Forlaget Cappelen Damm vil trykke de omstridte Muhammed-karikaturene i en ny bok på nyåret". Læs mere

"Information" Blog: Gaddafi frygtede Muhammed-tegningerne

”...At Muhammed-tegningerne spiller en rolle er fascinerende: Tænk engang hvis vi en dag kan kigge tilbage og konstatere, at Flemming Rose og Kurt Westergaard medvirkede til at vælte den længst siddende diktator i den arabiske verden! Gaddafi kom til magten i 1969.
Sikkert er det, at Gaddafi ikke så nogen opportun lejlighed til at bruge Muhammed-tegningerne til egne politiske formål - som Mubarak øjensynligt gjorde det (se Frederik Stjernfeldt i Information i dag). Tværtimod. For den libyske diktator var demonstrationerne i Benghazi i 2006 ikke alene rettet mod Muhammed-tegningerne og mod Italien; de var også - og måske fremfor alt - rettet mod ham...”
Læs mere

"Information" - Opinion & Kommentar: Med Mubarak faldt også de folk, der piskede tegningekrisen op

”...Flemming Rose, Jyllands-Posten og tolv tegnere stod ganske rigtigt bag de harmløse tegninger. Men det var Mubarak og hans regering, der greb dem, trak dem ud af dansk sammenhæng og gjorde dem til storpolitisk våben i en antidemokratisk og betydelig mindre harmløs sag: Mubaraktegningerne...” - skriver Frederik Stjernfelt
Læs mere

Læsernes Bogpris 2011: Flemming Rose på Gentofte Hovedbibliotek

 
På dag nummer to i vores store forfattermarathon kan du møde Flemming Rose, der er nomineret for selvbiografien "Tavshedens tyranni"

Onsdag 2. marts kl. 16-16.45 på Gentofte Hovedbibliotek
Læs mere og tilmeld dig

KPN.DK: Konkurrenter hylder Flemming Rose

”Morgenavisen Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose har fået en fornem hyldest fra kolleger fra tre konkurrerende dagblade.
De har indstillet ham til årets Cavling-pris for sin bog Tavshedens tyranni, der beskriver perspektiverne i Muhammedkrisen.
Det er lidt af et særsyn, at så mange fra konkurrerende medier indstiller en person, da mange nomineringer ofte sker fra kolleger.” Læs mere

de Volkskrant: 'Het beledigingsfundamentalisme heeft meer invloed dan ik dacht'

”Dreigt er een nieuwe cartooncrisis? Dat vragen sommige Denen zich af nu Flemming Rose, redacteur kunst en opinie van de Deense krant Jyllands-Posten, met een boek komt waarin hij met de kwestie afrekent.... Flemming Rose had cartoonisten ...”
Læs mere

AhlulBayt News Agency: Hezbollah Condemns Danish Republishing of Propet’s Cartoons

”Hezbollah vehemently condemned the Danish publishing house for publishing a book containing the controversial blasphemous cartoons of Prophet Mohamad” Læs mere

Interview with Deutsche Welle Radio

INSIDE EUROPE | 07.10.2010 | 17:30 Is Denmark heading for another Mohammed caricature crisis?

Læs mere og lyt

Spiegel Online: Ein Kämpfer sucht seine Ruhe

”Rose, Kulturchef der Zeitung "Jyllandsposten", veröffentlicht am heutigen Donnerstag sein Buch "Die Tyrannei des Schweigens". Auf einer Seite sind auch die umstrittenen Mohammed-Karikaturen erneut abgedruckt. Aber Rose will mit dem Buch nach eigenen Worten nicht etwa eine neue Debatte anstoßen - sondern er will endlich seine Ruhe.” Læs mere

CNN: New book reprints controversial Muhammad cartoons

The editor of the Danish newspaper that first published the cartoons five years ago has written the book, "The Tyranny of Silence," to tell the story of the pictures and to put them in context. Læs mere

Welt Online: Däne fordert zum Kampf gegen Islamismus auf

Weil ein Verleger für ein Buch über den Propheten Mohammed keinen Illustrator finden konnte, beauftragte der dänische Kulturredakteur Flemming Rose vor fünf Jahren dänische Karikaturisten, den Propheten Mohammed so zu zeichnen, wie sie ihn sehen. Das Ergebnis erschien am 30. September 2005 in der Zeitung „Jyllands-Posten“ und rief das hervor, was mittlerweile unter dem Begriff Mohammed-Krise in die Geschichte eingegangen ist. Am 29. September 2010, dem fünften Jahrestag der Veröffentlichung der Karikaturen, erscheint Roses Buch „Tavshedens Tyranni“ (Die Tyrannei des Schweigens) in Dänemark. Læs mere

JP Indblik: Interview med Annelise Bistrup

"Jeg havde det som en gladiator, der blev tiljublet eller hylet ud af publikum."
Morgenavisen Jyllands-Postens opinion- og kulturredaktør, Flemming Rose, taler om tiden omkring Muhammed-krisen. Læs mere