Weekendavisen - Samfund: Tavs udgivelse

”...Det hører til sjældenhederne, at en debatbog på 500 sider havner på de norske bestseller-lister, men det er, hvad der er sket med Roses bog. I uge 25 - umiddelbart før landet lukkede ned for sommeren - lå Tavshedens tyranni faktisk på en femteplads i kategorien generel litteratur i Norge.”

”...Norge har meget at takke Flemming Rose og karikaturstriden for. Det, der er sket efter at Jyllands-Posten offentliggjorde karikaturerne, førte til en enorm bevistgørelse om ytringsfrihens værdi - også i Norge...”
Læs artiklen af Halvor Tjønn

DR Kultur: Bog om Muhammed-tegninger hitter

”Mange østjyder strømmer til boghandlerne i disse dage.
De vil læse om tankerne fra manden bag Muhammed-tegningerne, Flemming Rose. Jyllands Postens kulturredaktør har skrevet bogen "Tavshedens tyranni", og den tegner til at blive en bestseller.”
Læs mere

VG Boklisten: "Taushetens tyranni" på bestsellerliste i Norge

Hvilke bøker sælger best i Norge?
Se listen
Bestseller VG 3.juli 2011

Minerva: Den danske Satan

”Ingen gruppe kan påberope seg særbehandling i en demokratisk offentlighet. I Taushetens Tyranni forklarer Flemming Rose hvorfor Jyllands-Posten publiserte Muhammed-karikaturene, og ikke lot seg kue av frykten for represalier.”
Læs mere

”Ingen rett til ikke å bli krenket”

Nrk.no Søndagsavisa: Interview med Flemming Rose

”Vi MÅ i STOR grad tåle å bli krenket. Ellers vil "taushetens tyranni" råde...”
Lyt til podkast

Bok & samfunn: «Taushetens tyranni» lanseringsklar

”Cappelen Damm utgir om få dager Flemming Roses «Taushetens tyranni». Forlaget har ikke mottatt noen negative henvendelser i forbindelse med lanseringen av boka, som vil inneholde en faksimile av Muhammed-karikaturene.”
Læs mere

DR P1: Tavshedens Tyranni Faglitteratur 18. januar 2011

”Rundhåndet uddeles mellem 5 og 6 stjerner til bogen fra diverse anmeldere. Overraskende om ikke andet fordi bøger sjældent modtager så mange udmærkelser, og overraskende i særdeleshed når man in mente har de 5 hektiske år, der går fra publikationen af Muhammed-tegningerne til nu publikationen af Tavshedens Tyranni.
Hvad er Tavshedens Tyranni så for en slags bog? Hvorfor er den komponeret som den mosaik af interviews, essays og erindringer som Stjernfelt henviser til i sin anmeldelse? Vigtigere endnu fordi man efterhånden er træt af at debattere de konkrete tegninger igen igen, hvad er de principielle spørgsmål, analyser og svar som bogen rejser når det gælder ytringsfrihedens vilkår, ordets betydning og mediernes omgang med noget så væsentligt som demokratiets grundstruktur og vilkår.”

Medvirkende:
Flemming Rose
Tilrettelæggere:
Vincent F. Hendricks & Pernille Slot Hansen
Genudsendelse:
21. januar 2011 kl. 11:03 22. januar 2011 kl. 05:03
Hør udsendelsen

KPN.DK: Konkurrenter hylder Flemming Rose

”Morgenavisen Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose har fået en fornem hyldest fra kolleger fra tre konkurrerende dagblade.
De har indstillet ham til årets Cavling-pris for sin bog Tavshedens tyranni, der beskriver perspektiverne i Muhammedkrisen.
Det er lidt af et særsyn, at så mange fra konkurrerende medier indstiller en person, da mange nomineringer ofte sker fra kolleger.” Læs mere

Cappelen Damm: "Taushetens tyranni" ventes utsendt primo maj

”Taushetens tyranni er Roses personlige beretning om begivenheten som har satt dagsorden for debatten om hva det vil si å være borger i et demokrati. Her forteller han om personer og opplevelser som har påvirket hans syn på verden og satt rammene for hans forståelse av Muhammed-krisen.
Resultatet er en intellektuelt spennende, fascinerende og gripende bok. Det er en analyse av globaliseringen og dens konsekvenser og et forsøk på å finne ut av hvordan vi kan leve sammen i en verden med øyeblikkelig kommunikasjon og folkevandringer på tvers av kulturene. Men mest av alt er den et lidenskapelig forsvar for retten til å tenke, tegne og uttale seg fritt.”

Køb bogen (norsk)
Køb bogen (dansk)

Politiken: Debattens superliga 2010

”Hvem var i 2010 bedst til at være til stede i det offentlige rum og til at sætte dagsordener, der udfordrede og flyttede den offentlige opinion?”
FLEMMING ROSE i Top 10 Læs mere

Politiken: »Pinligt lavt niveau, Rifbjerg«

”Klaus Rifbjerg (7.10.) har svært ved at få hold på en virkelighed, der ikke længere kan sættes på en enkel formel; en virkelighed, hvor det ikke mere er indlysende, hvem der er de gode og de onde.”
Læs mit svar til Klaus Rifbjerg og Rune Engelbreth.

Information: Rose er kulturhelt

Det handler om bøger, når Danmarks største forlag fejrer sine forfattere ved den traditionelle efterårsreception i Klareboderne i det indre København. Som regel handler det om Gyldendals egne bøger, men i går kunne man henover pindemadder og hvidvinsglas høre en titel nævnt, som ikke er på Gyldendals eget efterårsrepertoire: Tavshedens tyranni af Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose. Debatbogen, der udkommer på Jyllands-Postens Forlag 30. september, blev i går omtalt på Politikens forside under rubrikken: »Ny bog giver frygt for ny Muhammedkrise«, skriver Information